Gouden balk

 
Hieke Meppelink, sopraan

De sopraan Hieke Meppelink ontving haar opleiding aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Ze volgde daarnaast masterclasses bij Sena Jurinac (Wenen), Barbara Schlick (Stuttgart) en Barbara Pearson (Engeland).
Zij werkte met het Combattimento Consort Amsterdam, het Freiburger Bachorchester, het Barokorkest Il Fondamento, het Bachcllegium Stuttgart, het Ricercar Consort en de Nederlandse Bachvereniging. Ze vertolkte diverse Monteverdi rollen bij o.a. Opera Amsterdam en in het Aldeburgh Festival Engeland.
Bij het Residentie Orkest vertolkte zij Sophie/Rosenkavalier, Henze’s ‘Being beautious’ en Cathleen in de opera Riders to the sea van Vaughan Williams. Bij het Radio Kamerorkest was zij te horen in Kees van Baarens’ ‘The hollow men’, welk concert tevens op cd verscheen.
Zij is als soliste te beluisteren bij het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Bruggen en maakte onlangs een tournee met dit orkest door Japan, Spanje, Portugal en Frankrijk met de Hohe Messe van Bach.
Hieke Meppelink is regelmatig te gast bij internationale barokfestivals, waaronder het Festival d’Ambronay (Frankrijk), Wratislavia Cantans (Polen), het Aldeburrgh Festival (Engeland) en het Festival Oude Muziek (Utrecht).
Zij maakte tal van cd-opnamen. Onlangs verscheen een cd met liederen van Eric Satie, in samenwerking met het Hexagon Ensemble.

Terug naar de Elias-pagina.

Gouden balk