Gouden balk


Ludwig van Gijsegem, tenor

De Belgische tenor Ludwig Van Gijsegem studeerde zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Na zijn eindexamen vervolgde hij zijn studie in Aken en liep hij een masterclass liedinterpretatie aan de Musikhochschule te Wenen.
Hij behaalde het hoger diploma Solozang aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, het diploma Docerend Musicus aan het Muziekconservatorium te Zwolle en het diploma Meester in de Muziek. Hij was laureaat van de ‘Concours International de Musique Ancienne’ te Hurtebis en van het Erna Sporenberg Solistenconcours.
Van Gijsegem zong Bach tijdens radio-uitzendingen vanuit het Gewandhaus te Leipzig en debuteerde in het Wiener Musikverein als evangelist in Bachs Matthäus Passion. In het Amsterdams Concertgebouw zong hij o.m. Bach, Berlioz, Haydn, Honneger, Lloyd Webber, Orff, Puccini, Schostakovich en Verdi. Recent maakte hij tournees door Frankrijk. Samen met de sopraan Diane Verdoodt ondernam hij tevens twee uitgebreide recitel-tournees door Rusland. Van Gijsegem treedt ook buiten Europa op: Israël, Colombia, Mexico, Japan en China.
Hij maakte uiteenlopende cd-opnamen, met o.a. Joodse Liturgische muziek, Händels Messiah, Schuberts Winterreise, Schönbergs Gurrelieder en de vocale muziek van Sjostakovich.
Van Gijsegem zong Don José in Carmen te Amsterdam en in de voor hem en zijn ensemble La Gioia geschreven kameropera Sokrates van Boudewijn Buckinx. Ook oogstte hij successen in de hoofdrol ‘Der Zwerg’ van Zemlinsky te Amsterdam.
Ludwig Van Gijsegem is leraar aan de Stedelijke Muziekacademie te Lokeren, België.

Terug naar de Elias-pagina.

Gouden balk